Varaa
aika
ota
yhteyttä
Vastaa kyselyyn
Sulje


Sulje

Kesäkunto, oletko se sinä?!

blogi 23.05.2014

Wuuhuu, kesäkunto on täällä ja Summer Pump Up- projekti lähestyy loppuaan. Onnea sinä kesäkuntoinen sankari, joka olet pysynyt raudanlujana koko pitkän talven, pinnistänyt ja pitänyt päämäärän tiukasti mielessäsi. Nyt hampaiden kiristys palkitaan kun rantakausi on täällä. Enää on loppukiri jäljellä ja testi-iltapäivä häämöttää lähitulevaisuudessa. Heija heija!
Ehkä kaikki eivät saavuttaneet sitä omaa mielikuvarantakondista vielä tämän projektin aikana. Henkilökohtaisesti olen vielä siinä tutussa pisteessä, jossa masu pullottaa, allit hengailee ja reidet on nähneet parempia ja ehdottomasti hoikempia aikoja. Huokaus. Onhan tässä nyt silti treenattu aina kun on ehtinyt, ehkä siihen kyykkytankoon olisi voinut vielä pistää pari kiloa lisää ja minkä takia meidän lähileipomossa tehdään niin ihanan hyviä tuotteita? No, ei voi mitään. Mielessäni yritän sysätä tämän sokerinhuuruisen vastuun muualle.

Elämän tosiasioita ei silti pääse pakoon, Peksi lellii yhä meitä medirexiläisiä yllätysherkuilla. Universaali fakta on, että suklaa maistuu paremmalle kuin rahka, mutta vastuu on ja pysyy näissä omissa pikku kebabkastikkeen sotkimissa käsissä. Ihan jokainen meistä kun ei omaa Jutta Gustafsbergin täydellistä mielenhallintaa. Voi mieltäkin treenata, mutta en itse ole vielä siinä pyhässä ”suklaattomassa” paikassa. Bridget Jones, mä niin ymmärrän sua! Voi vain todeta, että se kauan kadoksissa ollut rantakunto on edelleen eksyksissä, metsässä, rannan lähistöllä ja samaan hengenvetoon voi myös todeta, ettei se ole niin vakavaa.

Missä on se mittari, joka määrittelee milloin kesäkunto on saavutettu ja onko se nyt tosissaan ollut niin kovin hukassakaan? Toisen mielestä tyyppi näyttää hyvältä, mutta itsestä ei. Allekirjoitan kaiken ja enemmän, en usko olevani koskaan rehellisesti tyytyväinen vaikka saavuttaisinkin sen himotun kesäkunnon, sixpackeineen. Surullista, että aina pitää saada lisää, enemmän, parempaa ja suurempaa tai tässä tapauksessa pienempää (enkä varmasti ole yksin tässä genressä). Jutun ydin ei ole päämäärä, vaan matka ja sehän jatkuu, jatkuu ja jatkuu…

Elämäntapalaihduttajan mielessä totuus peilikuvasta näyttää aina jonkin verran negatiivisemmalta. Tiedostaako kesäkuntoinen ihminen olevansa kesäkunnossa? Nyt liikutaan ehdottomasti pienoisten ja vähäpätöisten filosofisten kysymysten äärellä, mutta voi niitäkin joskus pohtia, vaikka pahimpaan tylsyyteen (ennemmin kun tarttua siihen chipsikulhoon).

Sellaistakin villiä huhua olen kuullut, että ihminen voi hyväksyä itsensä sellaisena kuin on, mikä on hienoa ja järkevää! Toisaalta onko tuohon ajatukseen liian helppo nojata ja antaa itselleen luvan passivoitua? Sanoisin että pieni tyytymättömyys voi myös aktivoida ja pitää liikkeessä, hip hei! Ei päästetä itseämme liian helpolla kuitenkaan, usein liike on se lääke. Niin kuin sanottu, nämä ongelmat ja asiat ovat verrattain pieniä ja siksi siirrynkin nyt tästä seuraavaan aiheeseen: Afrikka.

Laitetaan asiat oikeisiin mittasuhteisiin, toteamalla että todellisia ongelmia on sen sijaan kesän hyväntekeväisyyskohteessamme Afrikassa. Pieniä lapsia, joilla ei ole ruokaa, puhdasta vettä, vaatteita, ei juuri mitään. Siellä kaikista köyhimmillä alueilla ei ketään kiinnosta kesäkunnot, rasvaprosentit tai hauikset, siellä puhutaan eloonjäämisestä. Mahtavaa, että voimme auttaa näitä ihmisiä ja rapakunto tuntuu toisarvoiselta!

Siirrytään takaisin aiempaan kevyempään aiheeseen ja käännetään tämä juttu positiivisimmille raiteille. Vielä kerran täytyy siis "hypettää", hyvää työtä projektilaiset ja iso käsi! Puoli vuotta verenmakua, hikeä ja rautaa on takana. Hienosti treenattu ja merkintöjäkin on tullut niin paljon, ettei ilmotustaulu riitä! Otetaan ensi vuoden alusta uusi startti ja nyt ylläpidetään tätä saavutettua kuntoa. Uusia tempauksia on tulossa, joten kannattaa tsekata nettisivuja, facebookkia ja ilmoitustaulua. Terassin avajaiset on tulossa tässä pikapuolin, kahvit ja kakut sallittakoon silloin.

Aurinkoisin kesäterkuin,
Erica

Ps. Jokaisesta kesän kuntosaliostoksesta lahjoitamme 1€ Elixirin ja Risto Kaskilahden aloittamaan puurokampanjaan. Työyhteisöt ja urheiluseurat Kokkolan alueella hoi, haastan teidät osallistumaan ja teette sen siis hyvin helposti arkiliikkumisellanne!

Homma menee kaikessa yksinkertaisuudessaan näin:
• Rekisteröidy osoitteessa www.kuntokampanja.fi
• Kuntokampanjasivustolle voit ilmoittaa päivittäiset liikkumisesi ja voit myöhemmin seurata tuloksia helposti.
• Yhteistyöyritykset mahdollistavat lahjoitettavat puuroannokset.

Kaikki mukaan - alla med - let's totally do this!

Jaa tai tykkää