Varaa
aika
ota
yhteyttä
Vastaa kyselyyn
Sulje


Sulje

Psykofyysinen fysioterapia

Psykofyysinen fysioterapian perustana on ihmisen kokonaisvaltaisuutta korostava ihmiskäsitys, jossa huomioidaan kehomieliyhteys: Kehon tuntemukset vaikuttavat mieleen, toisaalta tunteet ja ajatukset heijastuvat liikkumiseen ja kokemukseen omasta kehosta. Työskentelytapa perustuu kokemukselliseen oppimiseen, jossa asiakas oppii tietoisemmin havainnoimaan sekä tunnistamaan mielen ja kehon yhteistoimintaa ja sen vaikutuksia omassa elämässään.

Psykofyysisessä fysioterapiassa huomioidaan kehon asentoihin, liikkumiseen ja hengitykseen liittyvien kokemusten, tunteiden ja ajatusten merkitys. Työvälineitä ovat esim. liike-, hengitys- ja kehotietoisuusharjoitukset, pehmytkudoskäsittelyt sekä vireystason säätelyä ja vuorovaikutusta vahvistavat harjoitukset. Harjoittelun myötä kehittyvät oman kehon ja kehon reaktioiden kokeminen, tunnistaminen ja hyväksyminen. Kehotietoisuuden lisääntyessä voi esimerkiksi löytää turvallisen kontaktin itseensä, oppia kivun- ja stressinsäätelyä tai vaihtoehtoisia tapoja liikkua. Terapiaprosessissa korostuu asiakkaan ja terapeutin välinen vuorovaikutus. Lue lisää aiheesta: Psykofyysinen fysioterapia: mitä ja miksi?

Psykofyysinen fysioterapia on suositeltavaa ihmisille, joilla on:

 • mielenterveyden ongelmia esim. masennusta, syömishäiriöitä tai paniikkioireita
 • neurologisten tai tuki- ja liikuntaelinsairauksien aiheuttamia toimintakykyhäiriöitä
 • stressioireita, unettomuutta, jännittyneisyyttä, ahdistuneisuutta tai uupumusta
 • pitkittyneitä kiputiloja
 • vaikeuksia perusliikkumisessa tai oman kehon tiedostamisessa
 • traumasta tai post-traumaattisesta stressireaktiosta aiheutuvia fyysisiä oireita.Suomen Psykofyysisen Fysioterapian Yhdistys

Psykofyysiseen fysioterapiaan voi tulla itse maksavana, lääkärin lähetteellä, vakuutusyhtiön myöntämänä tai Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen päätöksen kautta.

Asiakaspalautteita


Sinua palvelevat

 • Matias Mattila
  Varaa aika

  Matias Mattila

  OMT-fysioterapian asiantuntija, Personal Trainer

  Fascia-käsittelyt, Akupunktio-hoidot, Psykofyysinen fysioterapia

  fineng

 • Jessica Harju
  Varaa aika

  Jessica Harju

  OMT-fysioterapian asiantuntija

  Psykofyysinen fysioterapia, Työsuojeluvaltuutettu

  finsveeng

 • Joanna Stigman
  Varaa aika

  Joanna Stigman

  Fysioterapeutti

  Lasten- ja nuorten psykofyysinen fysioterapia Fascia-käsittelyt, äitiys- ja lantionpohjan fysioterapia, vauvojen fysioterapia, Baby Balance-vauvahieronta, imetysohjaus

  finVaraa aika netissä!


Kiinnostuitko palvelustamme? Klikkaa alla olevaa nappia ja varaa aika näppärästi netissä! Huomaathan varauksen yhteydessä tarkistaa missä toimipaikassa valitsemaasi palvelua tarjotaan.


Varaa aika
Tervetuloa meille - Liike on lääke!