Varaa
aika
ota
yhteyttä
Vastaa kyselyyn
Sulje


Sulje

Fascia-käsittely

Faskiamanipulaatio – menetelmä (FM) on italialaisen fysioterapeutin, Luigi Steccon 40 vuoden tutkimuksen ja kliinisen työn tulos. Pääasiallinen huomio tässä menetelmässä kohdistuu lihasten, syvän faskian ja sen osatekijöiden väliseen toiminnalliseen suhteeseen.

Faskioiden eli lihaskalvojen tehtävänä on toimia kehon tukiverkkona, osallistua liikkeen ja kehon hallintaan, voimantuottoon sekä voimanvälitykseen. Liikettä ja asentoja aistivia soluja on faskioissa huomattavasti enemmän kuin lihaksissa, jänteissä tai luissa.

Faskiamanipulaatiota käytetään kehon kiputilojen sekä toimintahäiriöiden hoidossa. Lihaskalvot yhdistävät lihakset ja niitä ympäröivät sidekudokset pitkiksi toiminnallisiksi lihaskalvoketjuiksi, jolloin kehon eri osat tekevät yhteistyötä. Liikeradat ovat tarkoituksenmukaisia, kun keho on tasapainossa ja ketjut toimivat moitteettomasti. Tällöin ei kalvorakenteisiin synny jännitteitä tai kipuja.

Jänteiden vetosuunnat muuttuvat, kun keho joutuu epätasapainoon. Lihassoluihin alkaa tulla hapenpuutetta. Kipua aistivat hermot ja aistinelimet lähettävät aivoille viestiä siitä, että jänteissä on painetta ja venytystä. Kivusta johtuen liikeradat lyhenevät ja epätasapainossa olevien lihasten jännitys lisääntyy. Suurimman ongelman voi aiheuttaa lihaskalvojen heikentynyt kyky liukua toisiaan vasten eikä suhteellinen pituuden muutos.

Asiakas kertoo aluksi kehonsa kipu- ja traumahistorian. Sen jälkeen fysioterapeutti kartoittaa erilaisilla liiketesteillä kivun alkulähteen. Faskiaa sormin tunnustelemalla etsitään kivuliaita pisteitä, joissa faskian liukuminen on rajoittunut tiettyyn suuntaan. Kun kova ja aristava kohta löytyy, sitä käsitellään noin parin minuutin ajan. Hankauksen ja kudoksen lämpötilan kohoamisen myötä faskioiden välissä oleva geelimäinen aine muuttuu liukuvammaksi ja kalvorakenteiden normaali toiminta palautuu.

Kitkahieronta ärsyttää kudoksia, jonka vuoksi hoitokohta voi olla kivulias muutaman päivän ja tämän aikana kudoksissa on paranemisprosessi menossa. Tämän vuoksi hoidon jälkeen ei suositella otettavaksi tulehduskipulääkettä tai kylmäpakkausen/kylmägeelin käyttöä pariin päivään. Kun lihaskalvot ovat palautuneet käsittelystä, kivun aiheuttajan eli liikeradan toiminnallisen virheen korjaaminen aloitetaan sopivilla harjoitteilla. Faskiat kuormittuvat liikkeenkontrollin puutteesta sekä ylikuormituksesta ja siksi spesifit yksilölliset harjoitteet ovat ehdottoman tärkeitä.

Sinua palvelevat

 • Matias Mattila
  Varaa aika

  Matias Mattila

  OMT-fysioterapian asiantuntija, Personal Trainer

  Fascia-käsittelyt, Akupunktio-hoidot, Psykofyysinen fysioterapia

  fineng

 • Jessica Harju
  Varaa aika

  Jessica Harju

  OMT-fysioterapian asiantuntija

  Psykofyysinen fysioterapia, Työsuojeluvaltuutettu

  finsveeng

 • Juhani Taivela
  Varaa aika

  Juhani Taivela

  OMT-fysioterapian asiantuntija

  Akupunktio-hoidot, Fascia-käsittelyt, Advanced Bodybuilding & Fitness Trainer Specialist, Personal Trainer –kouluttaja

  finsveeng

 • Marko Mäkinen
  Varaa aika

  Marko Mäkinen

  OMT-fysioterapian asiantuntija, Liikkeen, liikehallinnan ja lihastasapainon erityisasiantuntija

  Urheilufysioterapia, Fascia-käsittelyt, Akupunktio-hoidot

  finsveeng

 • Susanna Sinivirta-Mäkinen
  Varaa aika

  Susanna Sinivirta-Mäkinen

  OMT-fysioterapian asiantuntija, Liikkeen, liikehallinnan ja lihastasapainon erityisasiantuntija

  Urheilufysioterapia, Fascia-käsittelyt, Akupunktio-hoidot

  fin

 • Minttu Määttälä
  Varaa aika

  Minttu Määttälä

  Fysioterapeutti

  Fascia-käsittelyt, Äitiysfysioterapia, Lantionpohjan fysioterapia, MamaMassage

  fineng

 • Hanna Kalliokoski
  Varaa aika

  Hanna Kalliokoski

  Fysioterapeutti, Lymfaterapeutti

  Voice Massage- ja Fascia-käsittelyt

  finengVaraa aika netissä!


Kiinnostuitko palvelustamme? Klikkaa alla olevaa nappia ja varaa aika näppärästi netissä! Huomaathan varauksen yhteydessä tarkistaa missä toimipaikassa valitsemaasi palvelua tarjotaan.


Varaa aika
Tervetuloa meille - Liike on lääke!