Varaa
aika
ota
yhteyttä
Vastaa kyselyyn
Sulje


Sulje

Vasa Concept

Mitä Vasa Concept on?


Vasa Concept on intialaisen fysioterapeutin, Dr. Rajul Vasan kehittämä kuntoutusmuoto. Vasa Concept -menetelmä perustuu aivojen uudelleen oppimiseen, hermoratojen uudelleen muotoutumiseen ja eri aivoalueiden uudelleen aktivoitumiseen aivovaurion jälkeen. Harjoittelussa pyritään aktivoimaan kehon halvaantunutta puolta mahdollisimman paljon tuoden kehon painopiste halvaantuneelle puolelle.

Oppiakseen uutta aivot tarvitsevat paljon toistoja, jonka vuoksi myös Vasa Concept -harjoittelussa toistomäärät ovat suuria. Harjoituksissa ei keskitytä esimerkiksi kävelyyn tai arjen askareiden suorittamiseen, vaan pyritään luomaan kehon ja aivojen valmiuksia eri toimintoihin. Harjoituksia suoritetaan turvallisissa ja helpoissa alkuasennoissa, joissa pyritään myös herättämään kehon suojareaktioita.

Kenelle Vasa Concept sopii?


Kuntoutusmuoto on tarkoitettu henkilöille, joilla on aivovamma (traumaattinen aivovamma, aivoverenvuoto, aivoinfarkti), CP-vamma tai selkäydinvamma. Vasa Concept -harjoittelu sopii kaikenikäisille. Harjoittelusta saadaan tuloksia, vaikka sairastumisesta ja aivovauriosta olisi jo vuosia aikaa.

Miten Vasa Concept toteutuu Medirexissä?


Medirexissä Vasa Concept -kuntoutujia otetaan vastaan yksilöfysioterapiana (Kela, Soiten palveluseteli, itse maksavat asiakkaat) ja ryhmäkuntoutuksena. Ryhmäkuntoutus järjestetään kerran kuukaudessa ja se on osallistujille maksuton.

Kokkolassa ja Savonlinnassa järjestetään vuosittain Vasa Concept -kuntoutusleirit. Vasa Concept Global ry järjestää koulutuksen yhteistyössä Medirexin ja savonlinnalaisen Terapiaperhonen Oy: n kanssa. Dr. Rajul Vasa on mukana kuntoutusleireillä.

Medirexissä on kolme fysioterapeuttia, jotka ovat osallistuneet Vasa Concept -koulutuksiin: Merja Jelekäinen, Krista Porthen ja Marjo Junnola. Lisäksi koulutukseen on osallistunut Medirexin tiloissa työskentelevä fysioterapeutti Mia Peuraharju.

Treenipäivät syksylle 2023:

To 28.9.2023
To 26.10.2023
To 30.11.2023

Kokoontuminen treenipäivinä klo 16.00-17.30.
Osallistumismaksu 20 € / kerta.
Huolehdithan mukaan oman avustajan. Jos et ole aiemmin tutustunut Vasa Concept harjoitteluun, varaa ensin aika yksilöfysioterapiaan alkututkimusta varten.
TERVETULOA MUKAAN!Tutustu lisää aiheeseen:VasaConceptGlobalRy suomalainen yhdistys, sivustolta löytyy lisätietoa esimerkiksi kuntoutusleireistä
Vasa Concept- kuntoutujien kokemuksia

Sinua palvelevat

 • Virpi Maunula
  Varaa aika

  Virpi Maunula

  Fysioterapeutti

  Lasten fysioterapia, Neurologinen fysioterapia, Bobath, Vasa Concept –harjoittelu

  finsveeng

 • Merja Jelekäinen
  Varaa aika

  Merja Jelekäinen

  Fysioterapeutti, Lasten fysioterapia

  Neurologinen fysioterapia, Bobath, Vasa Concept –harjoittelu

  finsveeng

 • Krista Porthen
  Varaa aika

  Krista Porthen

  Fysioterapeutti

  Lantionpohjan fysioterapia, Äitiysfysioterapia, Geriatrinen kuntoutus, Lymfaterapia, Vasa Concept

  finsveeng

 • Marjo Junnola
  Varaa aika

  Marjo Junnola

  Fysioterapeutti

  Neurologinen fysioterapia, Bobath, Voice Massage, Vasa Concept –harjoittelu

  finsveeng

 • Mia Peuraharju
  Varaa aika

  Mia Peuraharju

  Fysioterapeutti

  Neurologinen fysioterapia, Bobath, Psykofyysinen fysioterapia, Vasa Concept –harjoittelu

  finVaraa aika netissä!


Kiinnostuitko palvelustamme? Klikkaa alla olevaa nappia ja varaa aika näppärästi netissä! Huomaathan varauksen yhteydessä tarkistaa missä toimipaikassa valitsemaasi palvelua tarjotaan.


Varaa aika

Ajankohtaista

 • 28.05.2024

  Kuntosalin kesätarjous!

  Hyödynnä kesän kuntosalitarjouksemme! Jos kaipaat ohjausta saliharjoitteluusi, meiltä saat myös Personal Trainer- ja fysioterapiavalmennukset sekä yksilölliset kuntosaliohjelmat.
  Lue lisää Katso kaikki uutiset
Tervetuloa meille - Liike on lääke!