Boka
tid
ta
kontakt
Stäng


Stäng

OMT fysioterapi

Ortopedisk manualisk terapi är ett specialområde inom fysioterapin, OMT-fysioterapi, som fokuserar på undersökning och förebyggande ingrepp i vården av stöd- och rörelseorganen.

Begreppet om klientens helhetssituation utformas på basen av grunddata, noggrann undersökning samt ett kliniskt beslut. I undersökningen beaktas klientens hållning, mobilitet, neurologiska symptomer och man strävar till att hitta problemets ursprung med hjälp av provokatoriska tester samt beaktas kroppskontroll och funktionalitet. I praktiken kan vården i början bestå av olika manualiska metoder, såsom ledmobilisering, manipulering och behandling av mjukvävnader.


Behandling av Fascia


Diacutanisk fibrolys


Diacutanisk fibrolys är en metod, då man med hjälp av ett krokaktigt instrument behandlar mekaniska stramningar i bindväven för smärttillstånd i stöd- och rörelseorganen. Med hjälp av kroken når man djupare och noggrannare området som ska behandlas. Namnet diacutanisk betyder behandling på ytan, således inga hål görs i huden. Metoden kan användas i behandling av ärrvävnader som uppstår efter operationer, efter traumarelaterade tillstånd och bindvävsstramningar som orsakas av överbelastning. Behandlingsmetodens resultater har varit goda, bl.a. vid behandling av smärtor vid armbågsområdet, kroniska akillesseninflammationer, smärtor i knät samt vid många andra smärttillstånd i stöd- och rörelseorganen.

Vi betjänar dig

 • Matias Mattila
  Boka tid

  Matias Mattila

  OMT-fysioterapeut, Personal Trainer

  Fascia-behandlig, Akupunktur, Psykofysisk fysioterapi

  fineng

 • Jessica Harju
  Boka tid

  Jessica Harju

  OMT-fysioterapeut

  Psykofysisk fysioterapi, Fascia-behandling

  finsveeng

 • Juhani Taivela
  Boka tid

  Juhani Taivela

  Fysioterapeut, OMT

  Akupunktur, Fascia-behandling, Personal Trainer

  finsveeng

 • Marko Mäkinen
  Boka tid

  Marko Mäkinen

  Fysioterapeut, OMT

  Akupunktur, Fascia-behandling, The Matrix Movement Specialist

  finsveeng

 • Susanna Sinivirta-Mäkinen
  Boka tid

  Susanna Sinivirta-Mäkinen

  Fysioterapeut, OMT

  Akupunktur, Fascia-behandling, The Matrix Movement Specialist

  finBoka tid på nätet!


Blev du intresserad av våra tjänster? Klicka på knappen nedan och boka en tid! Observera under bokningen i vilken anstalt tjänsten erbjuds vid.


Boka tid
Välkommen till oss - Motion är medicin