Boka
tid
ta
kontakt
Stäng


Stäng

Fascia -behandling

Fascians, d.v.s. bindvävshinnornas uppgift är att fungera som kroppens stödnät, delta i rörligheten och kroppshållningen, kraftalstring- och förmedling. Celler som förnimmar rörlighet och lägen finns betydligt mera i fascior än i musklerna, senorna och benen.

Faciamanipulering används i behandling av kroppens smärttillstånd och funktionsstörningar. Muskelhinnorna förenar muskler och bindväv till långa funktionella muskelhinnekedjor som samarbetar med kroppens olika delar. Rörelsebanorna är ändamålsenliga när kroppen är i balans och kedjorna fungerar oklanderligt. Då uppstår inte spänning eller smärtor i hinnornas struktur.

Klienten berättar till en början om sin kropps smärt- och traumahistoria. Efteråt kartlägger fysioterapeuten smärtans upphov med hjälp av olika rörelsetester. Terapeuten utforskar Fascian med fingrar och söker smärtsamma ställen där glidningen begränsats endast till ett håll. När den hårda och ömma punkten hittas, behandlas den i några minuter. Genom att värmen stigit i vävnaderna på grund av friktionen, börjar det gelaktiga ämnet mellan fasciorna flyta smidigare och hinnornas normala funktion återkommer.

Friktionmassage irriterar vävnaderna, vari vårdpunkten kan vara smärtsam i några dagar men då har vävnadernas läkningsprocess redan börjat. Därför råds att inte ta smärtlindrande medicin eller ha isförpackningar på den behandlade punkten under några dagar efter behandlingen. När muskelhinnorna har återhämtats, påbörjas rehabiliteringen med lämpliga träningar. Fascian belastas på grund av brist på rörelsekontroll och överbelastning, därför är specifika individuella träningar absolut viktiga.

Vi betjänar dig

 • Matias Mattila
  Boka tid

  Matias Mattila

  OMT-fysioterapeut, Personal Trainer

  Fascia-behandlig, Akupunktur, Psykofysisk fysioterapi

  fineng

 • Jessica Harju
  Boka tid

  Jessica Harju

  OMT-fysioterapeut

  Psykofysisk fysioterapi, Fascia-behandling

  finsveeng

 • Juhani Taivela
  Boka tid

  Juhani Taivela

  Fysioterapeut, OMT

  Akupunktur, Fascia-behandling, Personal Trainer

  finsveeng

 • Marko Mäkinen
  Boka tid

  Marko Mäkinen

  Fysioterapeut, OMT

  Akupunktur, Fascia-behandling, The Matrix Movement Specialist

  finsveeng

 • Susanna Sinivirta-Mäkinen
  Boka tid

  Susanna Sinivirta-Mäkinen

  Fysioterapeut, OMT

  Akupunktur, Fascia-behandling, The Matrix Movement Specialist

  fin

 • Minttu Määttälä
  Boka tid

  Minttu Määttälä

  Fysioterapeut

  Fascia-behandling, Funktionsstörningar i bäckenbotten, Moderskapsfysioterapi

  fineng

 • Hanna Kalliokoski
  Boka tid

  Hanna Kalliokoski

  Fysioterapeut

  Voice massage- och Fascia-behandlingar

  finengBoka tid på nätet!


Blev du intresserad av våra tjänster? Klicka på knappen nedan och boka en tid! Observera under bokningen i vilken anstalt tjänsten erbjuds vid.


Boka tid
Välkommen till oss - Motion är medicin