Boka
tid
ta
kontakt
Stäng


Stäng

Vasa Concept

Vad är Vasa Concept?


Vasa Concept är ett rehabiliteringskoncept vid förvärvad hjärnskada grundat av den indiska fysioterapeuten Rajul Vasa, som har mycket lång och beprövad erfarenhet av rehabilitering vid denna typ av hjärnskada. Konceptet försöker främja och minska bland annat tidigare nämnda komplikationer efter stroke.

De träningsmetoder som ingår i Vasa Conceptet är helkroppsträning som innehåller styrka, balans, rörlighet och aerob kapacitet. Övningarna i konceptet lägger stor fokus på att förflytta gränserna för kroppsmassans mitt mot den afficierade sidan av kroppen så att även de afficierade delarna av kroppen blir ansvariga för den postneutrala kontrollen. En annan viktig aspekt i konceptet är att skilja på motorisk återhämtning och kompensatorisk rörelsebeteende.

Till vem är Vasa Concept?


Denna rehabiliteringsmetod är för personer som har stroke, hjärnskada, hjärnblödning, hjärninfarkt, CP-skada eller ryggmärgsskada. Vasa Concept metoden passar personer i alla åldrar. Med hjälp av konceptet uppnås mål fast det skulle vara en längre tid sedan skadan började.

Vasa Concept i Medirex


Hos Medirex utförs Vasa Concept som individuell terapi (Kela, Soites servicesedel, självbetalande kunder) och som grupprehabilitering. I Karleby och i Nyslott ordnas årligen Vasa Concept rehabiliteringsläger. Vasa Concept Global ry är med och ordnar lägren tillsammans med Mediex, Terapiaperhonen Oy och Dr. Rajul Vasa.

Vasa Concept grupprehabliteringsdagar till året 2021 meddelas senare.

Bekanta dig mera:Vasa Concept Global ry
Vasa Concept kokemuksia

Vi betjänar dig

 • Virpi Maunula
  Boka tid

  Virpi Maunula

  Fysioterapeut

  Barnfysioterapi, Neurofysioterapi, Bobath, Vasa Concept -training

  finsveeng

 • Merja Jelekäinen
  Boka tid

  Merja Jelekäinen

  Fysioterapeut

  Neurofysioterapi, Bobath, Vasa Concept -training, Barnfysioterapi

  finsveeng

 • Krista Porthen
  Boka tid

  Krista Porthen

  Fysioterapeut

  Funktionsstörningar i bäckenbotten, Geriatrisk rehabilitering, Lymfaterapi, Vasa Concept -training, Moderskapsfysioterapi

  finsveeng

 • Marjo Junnola
  Boka tid

  Marjo Junnola

  Fysioterapeut

  Neurofysioterapi, Bobath, Voice Massage, Vasa Concept -training

  finsveeng

 • Mia Peuraharju
  Boka tid

  Mia Peuraharju

  Fysioterapeut

  Neurofysioterapi, Bobath, Psykofysisk fysioterapi, Vasa Concept -training

  finBoka tid på nätet!


Blev du intresserad av våra tjänster? Klicka på knappen nedan och boka en tid! Observera under bokningen i vilken anstalt tjänsten erbjuds vid.


Boka tid
Välkommen till oss - Motion är medicin