Varaa
aika
ota
yhteyttä
Sulje


Sulje

Psykologin palvelut

Psykologi tekee lapsille ja nuorille neuropsykologisia tutkimuksia, joiden avulla pyritään kartoittamaan lapsen tai nuoren tiedonkäsittelytaitoja, mahdollisia oppimisen erityisvaikeuksia, käyttäytymistä ja tunnesäätelyä.

Neuropsykologinen tutkimus voi olla tarpeen, jos lapsella tai nuorella on vaikeuksia esimerkiksi oppimisessa, tarkkaavuudessa, toiminnanohjauksessa, lukemisessa, laskemisessa tai näönvaraisessa hahmottamisessa. Alle kouluikäisten lasten kohdalla neuropsykologinen tutkimus voi olla paikallaan, jos lapsella on selvää viivettä esimerkiksi kielellisten, näönvaraisten tai itsesäätelytaitojen kehityksessä. Neuropsykologista tutkimusta voidaan tarvita myös aivovamman tai keskushermoston toimintaa häiritsevien tilojen (esimerkiksi epilepsia) aiheuttamien oireiden kartoittamiseksi.

Lapselle tehtävään neuropsykologiseen tutkimukseen sisältyy huoltajan tai huoltajien haastattelu, oleellisten taustatietojen keräys päivähoidosta tai koulusta, lapsen tai nuoren tutkimuskäynnit, yhteinen palautekeskustelu perheen kanssa sekä kirjallinen yhteenveto tutkimuksesta jatkosuosituksineen tai lausunto tiettyä tarkoitusta varten. Tutkimuksen laajuus riippuu lapsen nuoren vaikeuksista ja mahdollisista aiemmista tutkimuksista. Tutkimuksen laajuudesta sovitaan huoltajien kanssa ensimmäisten tapaamisten yhteydessä. Tutkimuskokonaisuus ja käytettävät menetelmät suunnitellaan aina yksilöllisesti lapsen tai nuoren tilanteeseen soveltuvaksi.

Neuropsykologiseen tutkimukseen ohjaudutaan yleensä lääkärin lähetteellä. Jos asiakas maksaa tutkimuksensa itse, tarvitaan Kelan korvausta varten lähettävän lääkärin lähete. Ilman lähetettä asiakas maksaa kaikki kulut itse. Myös vakuutusyhtiöt saattavat korvata neuropsykologisesta tutkimuksesta.


Teemme yhteistyötä Botnia Työterveyden kanssa


Botnia Työterveys on paikallinen työterveyshuollon palveluita tuottava yhdistys. Botnia Työterveys toimii sekä Kokkolassa, että Pietarsaaressa. Medirex tuottaa Kokkolan työterveyden asiakkuuksille psykologi ja työfysioterapiapalveluita. Botnia ry:n tilat sijaitsevat Pitkänsillankadulla 1-3D Hagströminkulmassa Kokkolassa.

Lisätietoja www.botniary.fi

Sinua palvelevat

 • Johanna Oinas
  Lue lisää

  Johanna Oinas

  Psykologi

  Lasten ja nuorten oppimisen ja neuropsykiatriset haasteet sekä neuropsykologiset arviot ja tutkimukset

  fineng

 • Jasmine Broman
  Lue lisää

  Jasmine Broman

  Psykologi

  Lasten ja nuorten oppimisvaikeudet, musiikki ja urheilupsykologia, ennaltaehkäisevä mielenterveys

  finsveeng

 • Jenni Rintala
  Lue lisää

  Jenni Rintala

  Toimistosihteeri

  jenni.rintala(at)medirex.fi

  06 832 2525

  finsveengVaraa aika netissä!


Kiinnostuitko palvelustamme? Klikkaa alla olevaa nappia ja varaa aika näppärästi netissä! Huomaathan varauksen yhteydessä tarkistaa missä toimipaikassa valitsemaasi palvelua tarjotaan.


Varaa aika
Tervetuloa meille - Liike on lääke!