Varaa
aika
ota
yhteyttä
Vastaa kyselyyn
Sulje


Sulje

Hyvää uutta vuotta!

blogi 30.12.2016

Viikko sitten päivitin Linkedin sivuja ja samalla katselin työpöydällä kahvikupin vieressä lojuvaa isoa paperinippua. Joulukiireiden keskellä mietin miksi koko maailma pitää aina saada valmiiksi ennen joulua? Huokaus.
Toisekseen kuinka salamannopeasti tämä vuosi on taas vierähtänyt! Mihin kaikki se aika riensi? Noh, ensimmäisenä tulee mieleen lukemattomat tarjouksien naputtamiset, excell-laskelmat, suunnittelupalaverit, aloituspalaverit, yhteistyöpalaverit, jne., jne., you name it! Tuttu juttu ja arki on tällä alalla (onneksi) vauhdikasta ja vaihtelevaa.
Tämän vuoden aikana työkykyprojektit ovat ottaneet aimo harppauksen eteenpäin ja avain tähän on löytynyt asiakkailta. Ykköseksi nousee ehdottomasti kuuntelemisen jalo taito.
Yritysten työkykyyn ja työhyvinvointiin satsaukset ovat kasvaneet ja nousseet uudelle tasolle. Yrityksissä tiedetään mitä halutaan, suunnitteluun ja räätälöintiin halutaan panostaa. Hitsaaja Erkki ja toimistosihteeri Maire ei ole enää samalla viivalla. Ei yksittäistempauksia vaan pitkäjänteistä ja pitkävaikutteista työkyvyn vahvistamista. Halutaan oman organisaation näköinen projekti. Halutaan ”meille” sopiva projekti, meidän työaikaan, meidän työtehtäviin ja meidän alalle. Tiedostetaan että eri työtehtävässä on erilaiset ergonomiset haasteet. Maire ja Erkki saavat siis erilaista ohjausta ja yksilölliset ohjeet. Nyt ei puhuta enää hakuammunnasta, eikä investoinneista uskomuksiin tai satuihin. Nyt puhutaan investoinnista omaan henkilöstöön, tietoon, taitoon ja omaan yritykseen.
Vaikuttavuutta on saatavilla, se on itseasiassa ihan hiirikäden ulottuvilla! Työntekijän työkyvyn- ja yleisen työhyvinvoinnin parantuessa tarkoittaa se parhaimmillaan aurinkoisia aikoja yrityksen tulokselle. Tässä yhtälössä kaikki voittavat!

Kirjotan tätä blogia valkoisella pehmeällä kotisohvallani. Niskan alla joulutyyny, joka alkaa definitiivisesti parin tunnin työskentelyn jälkeen tuntumaan liian kovalta (hmph). Käsien tukena on tyynyt ja jalat mukavasti ylhäällä sohvanreunaa vasten. Tämän etäpäivä oli hyvä vaikka ruokatunti jäi lyhyeksi ja nyt on ulkona jo pimeä. Sohvasta huolimatta työergonomia tuntuu ihan asialliselta.

Kiitos menneestä vuodesta ja loistavaa uutta vuotta!

Erica

Jaa tai tykkää