Varaa
aika
ota
yhteyttä
Vastaa kyselyyn
Sulje


Sulje

Yksilöllinen harjoittelun tuki ja Medirexin fysioterapiavalmennus ovat turvallinen tapa aloittaa treenaaminen vamman jälkeen

uutinen 24.10.2023

Medirexin fysioterapeuttien monipuolinen osaaminen ja asiakkaan oma motivaatio auttoivat tavoitteiden saavuttamisessa. Juoksuharjoituksia oli turvallista lähteä tekemään Medirexin fysioterapiavalmennuksen avulla. Tapaturman jälkeinen kuntoutus vaati pitkäjänteisyyttä ja kuntoutusalan ammattilaisen tukea.
Yksilöllinen harjoittelun tuki ja Medirexin fysioterapiavalmennus ovat turvallinen tapa aloittaa treenaaminen vamman jälkeen
Vuosi sitten 36-vuotiaan Johannan jalkapöytä murtui. Kotona tapahtunut harmittomalta vaikuttanut nilkan nyrjähdys paljastui tarkemmissa tutkimuksissa jalkapöydän murtumaksi, jota lähdettiin hoitamaan konservatiivisesti. Ajatukset siitä, että toipuuko jalka kuntoon ja voisiko sillä vielä juosta, nousivat esiin. Nuoruuden juoksuharrastus oli ollut muutaman vuoden tauolla, ja kävelykyvyn menettäminen nosti huolen siitä, voisiko rakkaan lajin pariin enää palata.

Johannan kuntoutus alkoi Medirexissä syyskuussa 2022 fysioterapeuttien Virven ja Juhon kanssa. Aluksi keskityttiin palauttamaan nilkan ja jalkaterän liikkuvuus sekä lihasvoima kävelyn mahdollistamiseksi. Pikkuhiljaa marraskuussa 2022 kävelykepit sai jättää pois ja Johanna kertookin, että kävelyn sai opetella käytännössä alusta uudelleen. Kuntoutus eteni hyvin ja helmikuussa 2023 Johanna otti kauan kaivatut ensimmäiset juoksuaskeleet juoksumatolla.

- Ajattelin tapaturman jälkeen, että jos tästä toivun, niin aloitan tavoitteellisen harjoittelun juoksuharrastuksen saralla ja haluan olla siinä parempi kuin ennen tapaturmaa.

Harjoittelun aloittaminen fysioterapiavalmennuksen avulla auttoi palamaan juoksuharrastuksen pariin


Johanna tavoite juoksuharrastuksen pariin palaamisesta aloitti tiiviin yhteistyön fysioterapeuttimme Juhon kanssa, niin tuki- ja liikuntaelinfysioterapian kuin fysioterapiavalmennuksen saralla. Johanna ja Juho kuvailevat yhteistyötään välittömäksi ja avoimeksi.

- On ollut turvallista lähteä treenaamaan ammattilaisen tuen ja ohjeiden turvin. Fysioterapeutin tuella olen pystynyt haastamaan itseäni harjoittelussa ja treeneissä. Juho on järjen ääni, joka sopivasti haastaa ja antaa avaimet ja keinot itsensä kehittämiseen, mutta myös tarvittaessa jarruttelee, Johanna kertoo.Medirexin fysioterapeuttien monipuolinen osaaminen ja ammattitaito harjoittelun tukena


Usein kuntoutuksessa voi tulla vastaan myös muita tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia tai kiputiloja, näitäkin parivaljakko on työstänyt yhdessä. Fysioterapeutti Juho Karhula kertoo, että vamman jälkeen paranemisvaiheessa ihmisen kokonaiskuormitus tyypillisesti laskee. Tämän jälkeen liikuntamäärää nopeasti lisättäessä voi ilmetä ongelmia.

- Johannan kanssa olemme keskittyneet harjoittelussa kuormituksen progressiiviseen lisäämiseen, mutta toisaalta myös tarvittaessa keventämiseen ja mahdollisten uusien kiputilojen hoitamiseen. Myös voimaharjoittelu otettiin heti alkuvaiheessa mukaan. Sillä nostettiin kehon kuormituskynnystä kestämään juoksussa tuleva rasitus. Lisäksi sillä pystytään ihan suoraan parantamaan juoksukestävyyttäkin hermostollisen kehittymisen kautta. Toki pitkän matkan juoksijalla tärkein harjoittelumuoto on matalatehoinen peruskestävyysharjoittelu.

Yhteistyöllä kohti uusi tavoitteita


Yhteistyö fysioterapeuttien kanssa sekä Johannan oma kova työ ja motivaatio kuntoutuksen eteen toivat tulosta, sillä tasan vuoden kuluessa tapaturmasta Johanna juoksi Kokkolan Venetsialaismaratonilla puolimaratonin ja ehti vielä sen jälkeen osallistumaan muutamaan alkusyksyn kymmenen kilometrin juoksutapahtumaan. Molemmilla matkoilla tuli vieläpä omat ennätykset.Yhteistyö Juhon kanssa jatkuu ja Johannan tavoitteena on parantaa yhä edelleen omaa fysiikkaa, juosta ilman kipuja ja parantaa myös omia tuloksia.
- Fysioterapiavalmennuksen turvin on ollut kiva treenata ja juoksusta on tullut tärkeä osa arkeani. Toiveenani on juosta täyspitkä maraton ensimmäistä kertaa ensi vuoden puolella, Johanna kertoo.Lisätietoa FT-valmennuksesta ja muista palveluistamme saat asiakaspalvelustamme puh. 06-8362200 ja toimisto(at)medirex.fi

Jaa tai tykkää