Varaa
aika
ota
yhteyttä
Vastaa kyselyyn
Sulje


Sulje

Medirexin sporttitiimi tukee junioriurheilijoiden terveyttä

uutinen 03.11.2022

Loukkaantumiset ovat yleisiä urheiluharrastuksissa. Yksilöllisellä kuntoutuksella toimintakyky palautuu nopeasti ja lopputulos on pitkäaikainen. Juniori Hermeksen jääkiekkomaalivahti Viljami Petäjä sai loukkaantuessaan ammattimaista ja yksilöllistä kuntoutusta Medirexin sporttitiimiltä.
Medirexin sporttitiimi tukee junioriurheilijoiden terveyttä
Juniori Hermeksen U18-joukkueen maalivahti Viljami Petäjä loukkaantui pelatessaan jääkiekkoa. Loukkaantuminen johti hetkelliseen treenikieltoon ja Petäjä pääsi Medirexin sporttitiimin toteuttamaan kuntoutukseen.

Juniori Hermeksellä ja Medirexillä on yhteistyösopimus, johon sisältyy Medirexin sporttitiimin palvelut koko juniorijoukkueelle sekä yksittäisille pelaajille. Sporttitiimi tarjoaa junioriurheilijoille kuntoutusta urheiluvammojen hoitoon. Sen lisäksi urheilijoille toteutetaan kauden aikana useita fyysisen suorituskyvyn testejä ja yksi lihastasapainokartoitus.

– Olen tehnyt lihastasapainokartoituksen pari kertaa. Ensimmäisellä kerralla sain henkilökohtaisia liikeharjoitteita, joita tein 6 kuukauden ajan. Huomasin loppuvaiheessa kehittyneeni. Ensimmäisessä kartoituksessa ilmenneet asiat eivät nousseet esille enää toisella kerralla. Harjoitteista on ollut paljon hyötyä, Petäjä kehuu.

Urheiluvamman kuntoutuksessa Petäjän henkilökohtaisena fysioterapeuttina on Medirexin OMT-fysioterapeutti Matias Mattila. Mattila ja Petäjä suunnittelivat yhdessä kuntoutuksen sisällön ja tavoitteet, sekä kävivät kuntoutukseen liittyviä harjoitteita läpi.

Monipuolinen kuntoutus nopeutti paluuta kaukaloon




Petäjä sai fysioterapiassa yksinkertaisia ja selkeitä harjotteita, jotka koskivat kehon- ja liikkeidenhallintaa. Aluksi kuntoutus sisälsi myös manuaalista terapiaa, jolla mahdollistettiin kivuttomampi ja tarkoituksenmukaisempi harjoittelu.

Nyt harjoitteet ovat vaativampia ja lajinomaisia ja ne liittyvät muun muassa voimaharjoitteluun ja tasapainoon.

Petäjä oli ennen loukkaantumistaan tehnyt fyysisen suorituskyvyn testejä ja lihastasapainokartoituksen, joiden tuloksia voitiin käyttää mittarina kuntoutuksen edistymisessä sekä täysipainoiseen harjoitteluun palaamisen arvioinnissa.

– Fysiikkatestit antavat hyvin osviittaa siitä, harjoitteleeko oikein, millaista kehitystä on tapahtunut testien välissä ja onko elimistö ylirasittunut. Fysiikkatestien aikaisempia tuloksia voidaan hyödyntää kuntoutuksessa, Petäjä sanoo.

Kuuden viikon kuntoutuksen jälkeen oli aika palata jäälle. Tällä hetkellä Petäjä harjoittelee fysioterapeutilta saamiaan liikkeitä treenien alkulämmittelyissä ja loppujäähdyttelyissä. Kuntoutuskäyntejä on ollut kerran viikossa, 4-5 käyntikerran sarjassa.

– Yhteistyö on ollut hyvää. Kerran viikossa käymme kuntoutusasioita läpi fysioterapeutin kanssa. Voin tarvittaessa kysyä häneltä, jos on jotain epäselvää, Petäjä sanoo tyytyväisenä.

Lisätietoa sporttitiimin palveluista ja yhteistyöstä antaa Aino Nurmi puh. 044 304 7027 ja aino.nurmi(at)medirex.fi

Jaa tai tykkää